Προς το τέλος της άνοιξης και την αρχή του καλοκαιριού κάνουν την εμφάνισή τους, οι πρωταγωνιστές του καλοκαιριού, τα ”χρυσά αυγά του Ήλιου” κατά τους αρχαίους Έλληνες, τα ”χρυσόμηλα” κατά τους Ρωμαίους.
Αυτός ο μικρός χρυσοκίτρινος καρπός, το βερίκοκο, είναι ένα από τα πιο θρεπτικά φρούτα στον κόσμο. Είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, C και Β3 και φυτικές ίνες που το καθιστούν απαραίτητο για την υγεία του πεπτικού. Έχουν αντιοξειδωτικές ικανότητες ενώ παράλληλα προστατεύουν τα αγγεία.
Είτε καταναλωθεί φρέσκο, είτε αποξηραμένο, είτε σε μορφή μαρμελάδας ή γλυκού, ένα είναι σίγουρο ότι το βερίκοκο είναι ένα φρούτο που αξίζει να είναι καθημερινά στο διατροφικό μας πρόγραμμα.
Βερίκοκα μπεμπέκου, νεραΐδες, τομ κοτ και Αurora είναι οι ποικιλίες που εδώ και χρόνια καλλιεργούμε και που αυτά μιας και αγαπάνε το αργιλώδες και καλής αποστράγγισης έδαφος του χωριού μας, μας χαρίζουν αυτόν τον γλυκό και εξαιρετικά ωφέλιμο καρπό.