ΤΟΥΡΣΙ ΑΜΠΕΛΟΦΥΛΛΟ / ΕΛΙΕΣ
Η λέξη τουρσί είναι ιρακινής καταγωγής και σημαίνει ξινό. Το τουρσί παρασκευάζεται είτε σε άλμη δηλαδή νερό και αλάτι είτε σε ξύδι.
Τουρσί είναι μια μέθοδος συντήρησης τροφίμων, λαχανικών και φρούτων, που χρησιμοποιούνταν από τα παλαιότερα χρόνια λόγω της ανάγκης να συντηρούν τα τρόφιμα για μεγαλύτερο διάστημα από όσο θα μπορούσαν να διατηρηθούν μόνα τους, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις όπου δεν υπήρχε η δυνατότητα ψύξης.
Με αυτή τη μέθοδο έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε ό,τι βγάζει η γη όλη τη διάρκεια του χρόνου.