Μαγειρεύοντας με καπνιστό ελαιόλαδο

Μαγειρεύοντας με καπνιστό ελαιόλαδο

ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

Ποιος δεν είναι λάτρης της ωραίας καπνιστής γεύσης που αποκτά το φαγητό όταν τυλίγεται στις φλόγες ;

Δεν είναι όμως πάντα εύκολο αυτό και για αυτό υπάρχει εναλλακτική λύση στη κουζίνα σας. Το αρωματικό καπνιστό ελαιόλαδο της Asopia.

H διαφορά είναι στη γεύση και το άρωμα που δίνει υπεραξία και στο πιο απλό πιάτο. Ένα πιάτο καθημερινό όπως μια σούπα ή μια σαλάτα, απογειώνεται δεχόμενο την τάση της γεύσης του καπνιστού ελαιολάδου.

Κατάλληλο και  για vegan μιας και μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις χορτοφαγικές γαστρονομικές προτιμήσεις.

Η Asopia σας δίνει μερικές προτάσεις για να χρησιμοποιήσετε το καπνιστό ελαιόλαδο.

  • Ψητά κρέατα: βάλτε σε οποιοδήποτε πιάτο με ψητό κρέας όπως πουλερικά, μπριζόλα ή και ψητά μπιφτέκια.
  • Πατατοσαλάτα: φτιάξτε μια πατατοσαλάτα παραδοσιακή και ραντίστε με λίγες σταγόνες καπνιστού ελαιόλαδου. Το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει.
  • Σε ψητά ψάρια: ψήστε ψάρια είτε στο φούρνο είτε στην γκριλιέρα και ρίξτε καπνιστό ελαιόλαδο και θα νομίζετε ότι το φτιάξατε στα κάρβουνα.
  • Σούπες: είτε απλές σούπες είτε βελουτέ με καπνιστό μπέικον και λίγες σταγόνες ωμού καπνιστού ελαιόλαδου στο σερβίρισμα.
  • Μπέικον: τσιγαρίστε το μπέικον που θα βάλετε στις κρέπες ή στο σουφλέ και θα εκπλαγείτε με τη διαφορά στη γεύση.
  • Μελιτζανοσαλάτα: μια διαφορετική μελιτζανοσαλάτα με υλικά «ψημένα» στα κάρβουνα.
  • Θαλασσινά: σε κάθε είδους πιάτου με θαλασσινά μπορείτε να προσθέσετε λίγες σταγόνες καπνιστού ελαιόλαδου.
  • Ψητά λαχανικά: ραντίστε τα ψητά λαχανικά σας και θα ικανοποιήσετε κάθε απαιτητικό ουρανίσκο.
  • Σαλάτες: λίγες σταγόνες στη σαλάτα θα σας εκπλήξουν ευχάριστα.
  • Vinaigrette: σε όποια σως σαλάτας και να προσθέσετε καπνιστό ελαιόλαδο θα δώσετε ένα διαφορετικό τόνο στις σαλάτες σας.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!